Miltiniai virtiniai su tunais ir skamorca
INGREDIENTAI
120 g tarkuotos rūkytos skamorcos
1 x 160 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
5–6 nuvarvinti ir plonai supjaustyti saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
4–5 susmulkinti bazilikų lapeliai
druskos
pipirų
500 g paruoštos duonos ar picos tešlos
1 l saulėgrąžų aliejaus
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Sūrį sudėkite į dubenį su sutrupintu tunu, pomidorais ir bazilikais, gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
2. Iškočiokite tešlą į 1/2 cm storio lakštą ir išpjaukite 6 cm skersmens apskritimus sausainių formele. Uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
3. Iškočiokite kiekvieną apkritimą, kad gautumėte 12 cm apskritimą. Ant kiekvieno apskritimo uždėkite šaukštą įdaro ir perlenkite apskritimą pusiau, kad gautumėte pusmėnulio formą. Užspauskite kraštelius. Dideliame puode įkaitinkite aliejų.
4. Gaminkite virtinius po kelis, kol pagels. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir nedelsdami patiekite.
Skanu ir sveika
Miltinius virtinius galite ir kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir kepkite, kol virtiniai pagels.