Netikras tunų zuikis su žaliuoju padažu

INGREDIENTAI

4 porcijoms:
2 x 160 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
3 bulvės
2 šaukštai tarkuoto parmezano
2 kiaušiniai
didelė petražolės šakelė
3 ančiuvių filė
1 šaukštas kaparėlių
125 g tiršto jogurto
30 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
švelnaus skonio žalių salotų
druskos

Stampa Ricetta

PASIDALINK RECEPTU

Parodyk draugams

RECEPTE NAUDOJAMAS PRODUKTAS

Tunai alyvuogių aliejuje

Daugiau

GAMINIMO EIGA

    1. Išvirkite, nulupkite ir sutrinkite bulves. Įdėkite į maišymo dubenį, įmuškite 1 kiaušinį, suberkite parmezano sūrį ir gerai nuvarvintą tuną.

    2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Susmulkinkite tuną šakute ir sumaišykite su kitais ingredientais, kad gautumėte vientisą mišinį.

    3. Išverskite mišinį ant aliuminio folijos lakšto ir suformuokite kepalą. Susukite kepalą į foliją, įsitikinkite, kad abu galai yra tinkamai užlenkti, ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

    4. Kol zuikis kepa, išvirkite likusį kiaušinį, tuomet išsukite jį su petražolėmis, ančiuviais, kaparėliais, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įpilkite jogurto ir gerai išmaišykite, kad gautumėte gardų, subtilaus skonio padažą. Palikite tunų zuikį atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite ant salotų lapų, apšlakstę šaukštu padažo.

Populiariausi receptai