Tunų padažas

INGREDIENTAI

4 porcijoms:
3 x 80 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
200 g pomidorų tyrės
1 nedidelis svogūnas
1/2 skiltelės česnako
100 ml baltojo vyno
1 petražolės šakelė
1 baziliko šakelė
40 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį.

Stampa Ricetta

PASIDALINK RECEPTU

Parodyk draugams

RECEPTE NAUDOJAMAS PRODUKTAS

Tunai alyvuogių aliejuje

Daugiau

GAMINIMO EIGA

    1. Susmulkinkite svogūną, smulkiai supjaustykite česnaką, tada atskirai susmulkinkite baziliką ir petražoles. Patroškinkite svogūną ir česnaką keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs. Įpilkite vyną ir troškinkite apie 3 minutes, kol alkoholis išgaruos.

    2. Sudėkite pomidorų tyrę, pagardinkite druska ir gaminkite apie dešimt minučių. Sudėkite nuvarvintą tuną ir susmulkintas kvapniąsias žoleles. Maišykite visus ingredientus maždaug vieną minutę, tada nukelkite padažą nuo ugnies.

    3. Galite padažą pagardinti žiupsneliu šafrano, kad jis gautų neįprastą ir viliojantį skonį.