Spagečiai „Alla Carbonara“ su tunais ir cukinijomis
INGREDIENTAI
4 porcijoms:
350 g storesnių spagečių, 160 g „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
3 cukinijos
2 kiaušinių tryniai ir 1 kiaušinis
4 šaukštai šviežios grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto parmezano
40 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
druskos
pakankamai juodųjų pipirų
350 g storesnių spagečių, 160 g „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
3 cukinijos
2 kiaušinių tryniai ir 1 kiaušinis
4 šaukštai šviežios grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto parmezano
40 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
druskos
pakankamai juodųjų pipirų
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Užvirkite pakankamą kiekį vandens; kai pradės burbuliuoti, įberkite druskos.
2. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir apskrudinkite keptuvėje su ypač tyru alyvuogių aliejumi, pagardindami trupučiu druskos.
3. Į verdantį vandenį įdėkite spagečius ir virkite, kol jie pasidarys al dente.
4. Kiaušinius suplakite dubenėlyje su grietinėle ir parmezanu, tada suberkite neatvėsusias cukinijas ir nuvarvintą tuną, tuomet – nuvarvintus makaronus. Gerai sumaišykite, kad makaronai sugertų padažą.
5. Paskaninkite gausiu žiupsniu šviežiai maltų juodųjų pipirų ir nedelsdami patiekite.
Taip pat galite:
Į makaronus įberti šiek tiek susmulkintų šviežių bazilikų lapelių.