Tunai su smidrais, apelsinais ir migdolais
INGREDIENTAI
2 x 160 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
2 kiaušiniai
800 g smidrų
1 apelsinas
1 mažas raudonasis svogūnas
40 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
20 g išlukštentų migdolų
druskos ir pipirų pagal skonį
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Nuvalykite smidrus ir nupjaukite sumedėjusias apačias. Virkite sūdytame verdančiame vandenyje apie 20 minučių. Kietai išvirkite kiaušinius nedideliame puode su vandeniu (virkite aštuonias minutes nuo akimirkos, kai vanduo užvirė).
2. Nulupkite apelsiną, išimkite šerdį. Apelsiną padalinkite į skilteles.
3. Susmulkinkite migdolus stambiais gabalėliais, nulupkite kietai virtus kiaušinius ir smukiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite ir svogūną.
4. Smidrus perpjaukite išilgai per pusę ir sudėkite ant keturių atskirų plokščių. Ant viršaus uždėkite nuvarvintą gabalėliais susmulkintą tuną, uždėkite apelsino, kietai virtų kiaušinių ir supjaustytų svogūnų. Papuoškite migdolais ir apelsinų žievelės juostelėmis, pašlakstykite aliejumi ir gausiai pabarstykite juodaisiais pipirais.