Tunų ir ryžių salotos
INGREDIENTAI
4 porcijoms:
250 g apvirtų ryžių
2 x 80 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
200 g vyšninių pomidorų
50 g saulėje džiovintų pomidorų alyvuogių aliejuje
100 g artišokų alyvuogių aliejuje
200 g mocarelos
2 morkos
40 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
druskos ir pipirų pagal skonį
250 g apvirtų ryžių
2 x 80 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
200 g vyšninių pomidorų
50 g saulėje džiovintų pomidorų alyvuogių aliejuje
100 g artišokų alyvuogių aliejuje
200 g mocarelos
2 morkos
40 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
druskos ir pipirų pagal skonį
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens ir išvirkite ryžius.
2. Kol ryžiai verda, nuskuskite morkas ir perpjaukite išilgai perpus, tada – smulkiais griežinėliais. Perpjaukite vyšninius pomidorus ir artišokus per pusę, supjaustykite mocarelą ir saulėje džiovintus pomidorus, tada visus ingredientus sudėkite į dubenį.
3. Išvirtus ryžius nukoškite, perliekite šaltu tekančiu vandeniu, kad atvėstų ir būtų nuplautas krakmolas, tada sudėkite į dubenį su kitais ingredientais.
4. Pašlakstykite aliejumi, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų ir atsargiai sumaišykite. Įdėkite gerai nuvarvintą, į gabalėlius susmulkintą tuną.
5. Galite patiekti su trupučiu majonezo.