Papardeliai su tunais ir artišokais
INGREDIENTAI
350 g papardelių
kurių sudėtyje yra kiaušinių
160 g „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
3 artišokai
1 skiltelė česnako
20 g sviesto
20 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
keletas šakelių šviežių mairūnų
druskos
Stampa Ricetta
GAMINIMO EIGA
1. Užvirkite didelį kiekį vandens, kai jis ims burbuliuoti, įberkite druskos.
2. Nuvalykite artišokus, perpjaukite pusiau ir nuimkite kietus išorinius lapus, pašalinkite stiebus, dygliuotus galiukus bei vidinius plaukelių kuokštelius, tada supjaustykite artišokus mažais plonais griežinėliais.
3. Keptuvėje su aliejumi ir sviestu lengvai apskrudinkite susmulkintą česnako skiltelę, o kai česnakas ims gelsti, sudėkite artišokus, pagardinkite druska, įpilkite kelis arbatinius šaukštelius vandens ir visą laiką maišydami gaminkite apie penkias minutes. Pagardinkite mairūnais ir sudėkite tuno gabalėlius, prieš tai apšlakstę aliejumi.
4. Iš virkite makaronus, nukoškite, tada kruopščiai maišydami supilkite padažą. Patiekite nedelsdami.
Taip pat galite gaminimo metu į artišokus įdėti smulkiai supjaustytą pomidorą.