Bulvių ir tunų kroketai su morkų kremu

INGREDIENTAI

4 porcijoms:
400 g morkų
1 skiltelė česnako
800 ml daržovių sultinio
30 ml acto
1 žalioji citrina
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
1 aitrioji paprika
pipirų
druskos
Kroketams:
250 g bulvių
100 g saldžiųjų bulvių
1 x 240 g skardinė „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
2 kiaušiniai
250 g džiūvėsėlių
šviežių imbierų
druskos ir pipirų
Patiekalo užbaigimui:
2 skiltelės česnako
12 gražgarsčių lapelių
aitriosios paprikos aliejaus
8 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
2 švieži česnakų laiškai

Stampa Ricetta

PASIDALINK RECEPTU

Parodyk draugams

RECEPTE NAUDOJAMAS PRODUKTAS

Tunai alyvuogių aliejuje

Daugiau

GAMINIMO EIGA

    1. Apskrudinkite česnaką su odele aliejuje, sudėkite smulkintas morkas. Įpilkite actą, sultinį ir įberkite žaliosios citrinos žievelės. Sumažinkite ugnį ir gaminkite.

    2. Išimkite česnaką ir aitriąją papriką, susmulkinkite morkas maišytuvu ir perkoškite per smulkų sietelį. Išvirkite bulves, nulupkite ir sutrinkite. Sudėkite nuvarvintą tuną, tarkuotą imbierą, druską ir pipirus.

    3. Iš mišinio suformuokite kroketus, tada panardinkite juos į išplaktą kiaušinį, apvoliokite džiūvėsėliais ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus. Nuvarvinkite ir palikite atvėsti.

    4. Tame pačiame aliejuje kelias sekundes pakepinkite plonus česnako gabalėlius. Patiekite morkų kremą atskiruose dubenėliuose su kroketais centre, papuoškite česnako griežinėliais ir keliais gražgarsčių lapeliais.

Populiariausi receptai