Spagečiai „Alla Carbonara“ su tunais ir cukinijomis

INGREDIENTAI

4 porcijoms:
350 g storesnių spagečių, 160 g „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
3 cukinijos
2 kiaušinių tryniai ir 1 kiaušinis
4 šaukštai šviežios grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto parmezano
40 g aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
druskos
pakankamai juodųjų pipirų

Stampa Ricetta

PASIDALINK RECEPTU

Parodyk draugams

RECEPTE NAUDOJAMAS PRODUKTAS

Tunai alyvuogių aliejuje

Daugiau

GAMINIMO EIGA

    1. Užvirkite pakankamą kiekį vandens; kai pradės burbuliuoti, įberkite druskos.

    2. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir apskrudinkite keptuvėje su ypač tyru alyvuogių aliejumi, pagardindami trupučiu druskos.

    3. Į verdantį vandenį įdėkite spagečius ir virkite, kol jie pasidarys al dente.

    4. Kiaušinius suplakite dubenėlyje su grietinėle ir parmezanu, tada suberkite neatvėsusias cukinijas ir nuvarvintą tuną, tuomet – nuvarvintus makaronus. Gerai sumaišykite, kad makaronai sugertų padažą.

    5. Paskaninkite gausiu žiupsniu šviežiai maltų juodųjų pipirų ir nedelsdami patiekite.

    Taip pat galite:

    Į makaronus įberti šiek tiek susmulkintų šviežių bazilikų lapelių.