Sušiai su tunais

INGREDIENTAI

4 porcijoms:
2 x 160 g skardinės „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
4 jaunų salierų stiebai
100 g grietinėlės sūrio
1 morka
250 g sušių ryžių
15 g cukraus
40 ml ryžių acto
4 jūrų dumblių lakštai nori
druskos pagal skonį
sojų padažo

Stampa Ricetta

PASIDALINK RECEPTU

Parodyk draugams

RECEPTE NAUDOJAMAS PRODUKTAS

Tunai alyvuogių aliejuje

Daugiau

GAMINIMO EIGA

    1. Ryžius suberkite į dubenį su šaltu vandeniu, gerai nuplaukite, nukoškite ir sudėkite į puodą. Užpilkite maždaug 250 ml vandens, įberkite šaukštelį druskos, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite apie 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite keletą minučių.

    2. Keptuvėje pašildykite actą su cukrumi, kad gautumėte gana tirštą skystį. Sudėkite ryžius, gerai išmaišykite ir nuspauskite ryžius drėgnu rankšluosčiu.

    3. Pašalinkite gysleles nuo salierų stiebų ir perpjaukite stiebus išilgai į lazdeles. Morką nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite.

    4. Uždėkite vieną nori lakštą ant bambukinio sušių padėklėlio arba ant plėvelės, padenkite sluoksniu ryžių. Pirštais tolygiai paskirstykite ryžius. Kad ryžiai neliptų prie rankų, pirmiausia sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu. Pabarstykite trupučiu sūriu, ant viršaus uždėkite saliero lazdelę, truputį tarkuotos morkos ir nuvarvinto, į gabalėlius susmulkinto tuno.

    5. Susukite lakštą ir suformuokite siaurą, tolygios formos cilindrą. Apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Pakartokite su kitais jūrų dumblių lakštais.

    6. Prieš pat patiekdami, supjaustykite sušius griežinėliais ir patiekite su sojos padažu, o norėdami suteikti papildomo skonio, patiekite su acte marinuotais imbierais.