Tunais įdaryti duonos kukuliai (Knödel) su moliūgų padažu

INGREDIENTAI

4 porcijoms:
300 g minkštos baltos duonos
1 x 160 g skardinė „Rio Mare“ tunų alyvuogių aliejuje
1 svogūnas
80 g miltų
3 kiaušiniai
40 g tarkuoto sūrio
200 ml pieno
250 g moliūgų
300 ml daržovių sultinio
pluoštelis petražolių
keli česnako laiškai
40 g sviesto
druskos pagal skonį

Stampa Ricetta

PASIDALINK RECEPTU

Parodyk draugams

RECEPTE NAUDOJAMAS PRODUKTAS

Tunai alyvuogių aliejuje

Daugiau

GAMINIMO EIGA

    1. Supjaustykite ir keptuvėje ant silpnos ugnies patroškinkite svogūną su sviestu, kol taps skaidrus, bet neapskrudęs. Pusę svogūnų suberkite į didelį dubenį.

    2. Į keptuvėje likusius svogūnus suberkite kubeliais supjaustytą moliūgų minkštimą, įpilkite daržovių sultinį ir virkite apie 25 minutes.

    3. Supjaustykite duoną kubeliais ir suberkite į dubenį su patroškintais svogūnais. Įpilkite sulaktą kiaušinį, pieną, suberkite miltus, smulkintas petražoles ir įberkite žiupsnelį druskos, gerai sumaišykite rankomis, kad masė pasidaryti gana tolygios konsistencijos. Jei reikia, sudrėkinkite delnus, kad tešla neliptų.

    4. Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens.

    5. Palikite mišinį kelioms minutėms. Tuo metu gerai nuvarvintą tuną susmulkinkite gabalėliais šakute ir sumaišykite su tarkuotu sūriu.

    6. Iš duonos mišinio suformuokite maždaug nedidelių graikinių riešutų dydžio kukulius. Kiekvieno rutulio viduryje įspauskite duobutę, šaukštu įdėkite truputį tuno mišinio ir užspauskite kukulį taip, kad įdaras neiškristų.

    7. Įdarytus kukulius virkite verdančiame vandenyje apie 10 minučių. Gerai sumaišykite moliūgų padažą ir šaukštu įpilkite padažo ant keturių atskirų lėkščių. Į kiekvieną lėkštę sudėkite po vienodą kukulių skaičių. Papuoškite smulkintais česnakų laiškais ir trupučiu tarkuoto sūrio.