Tuno kukuliai (Polpette di tonno) pagal Gian Luca Demarco

INGREDIENTAI

4 porcijoms
200 g „Rio Mare“ tuno su aitriaisiais pipirais;
40 g šviesios duonos minkštimo (tinka ciabatta, prancūziškas batonas ar bet kokia nesaldi šviesi duona);
1 stiklinė pieno;
1 kiaušinis;
1 valgomasis šaukštas sūdytų kaparėlių;
20 g tarkuoto parmezano sūrio;
2 šaukštai džiūvėsėlių (į kukulius);
100 g džiūvėsėlių apvoliojimui;
kapotų petražolių;
druskos;
saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Stampa Ricetta

PASIDALINK RECEPTU

Parodyk draugams

RECEPTE NAUDOJAMAS PRODUKTAS

Tunai su čili pipirais alyvuogių aliejuje

Daugiau

GAMINIMO EIGA

    1. Pirmiausia pamirkykite duonos minkštimą piene. Į kitą dubenį dėkite tuną, šiek tiek pasmulkintus kaparėlius ir petražoles, kiaušinį, parmezano sūrį, džiūvėsėlius. Nusunkite duoną ir dėkite ją į dubenį šalia kitų ingredientų. Viską minkykite rankomis, kol gausite vienalytę masę. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

    2. Palikite masę pailsėti 15 minučių kambario temperatūroje.

    3. Šiek tiek sudrėkintomis rankomis suformuokite norimo dydžio tuno rutuliukus ir išvoliokite juos džiūvėsėliuose, kad visas rutuliukas jais pasidengtų.

    4. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejų gilesnėje keptuvėje.

    5. Dėkite tuno kukulius į aliejų ir apkepkite iš visų pusių, kol jie įgaus auksinę spalvą.

    6. Iškepusius kukulius dėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nudžiūtų riebalų pertekliaus.

    7. Patiekite su majonezu ar kitu pasirinktu padažu.

Populiariausi receptai